Viport Szív-stresszmérő készülék

A VIPORT  egy EKG-bázisú szív-stressz mérő készülék, melyet a német Energy-Lab Technologies GmbH (Hamburg) fejlesztett ki.

 

Viport_box

A szív ingerületvezetése adataiból (EKG) pár perc alatt egy úgynevezett ElektroKardioPortre-t (EKP) készít. A kiértékelés bázisa a szívfrekvencia variabilitás (HRV) paraméterein alapszik.

Viport_scan

Numerikusan jeleníti meg a stressz értéket egy 0-100-as skálán, a szívfrekvencia egy perc alatt mért átlagát, a QRS komplexus időtartamát millisecundumban, a szívfrekvencia variabilitás változásainak mértékét, és feltünteti a lehetséges szívritmus zavart is. A VIPORT készülék tehát a stresszterhelésnek a szívre gyakorolt hatását képes képben és számokban megmutatni. Az ElektroKardioPortre-t (EKP) 3 szín segítségével vizualizálja a szív aktuális állapotát:

1) Zöld: rendben  2) Sárga: kis eltérések  3)Piros: nagy eltérés

Viport_portre

A szív-stressz érték alakulását nagyban befolyásolja a szervezet aktuális állapota (pl. kialvatlanság, túlterhelés, izgalom, stressz). A normál tartománytól való eltérés felhívja a figyelmet  a stresszoldó technikák alkalmazására és az orvosi kontroll fontosságára.

 

További információ:

E-mail: info@stressz-m.hu

Tel: 06/709 678 110