Viport szív-stresszmérő készülék

A Viport készülék arra szolgál, hogy rendszeresen végezzünk állapotfelmérő, összehasonlító méréseket. A mérések lehetővé teszik, hogy visszajelzést kapjunk az aktuális terheltségi állapotunkról.

Viport2

A Viport kiértékelésének bázisa a szívfrekvencia variabilitás (heart rate variability) (HRV) paraméterein alapszik, amit egy EKG jelfolyam felvétele és kiértékelése biztosít. A mérést a mellkas felső részén balra, a szívhez közel, a kulcscsont alatt három ujjnyira végezzük.

Viport szív-stresszmérés

A kiértékelés megkezdéséhez egyszerűen nyomjunk meg egy gombot a készüléken., hangjelzést jelzi majd a mérés végét. A Viport készülék felveszi és elemzi a bejövő EKG jeleket. Ha a mérés elkészült, az eredmény megjelenik a grafikus kijelzőn.  A mért stressz érték (cardio stress index) (CSI) egy 0-100-as skálán numerikusan jelenik meg. A műszer visszajelzi a pulzusszámot,  a komplexus (a szívkamra egy ingerületi szakaszának)  időtartamát milliszekundumban (QRS), a szívfrekvencia variabilitását (az egyes szívdobbanások között mért idők szórását) (RRSD), valamint YES or NO jelzéssel a lehetséges szívritmus zavart is.

Viport diagnosztikai kép

Az kapott adatok kiértékelése önállóan, könnyen és gyorsan elvégezhető!