Lazító relaxáció

A relaxáció ellazulást jelent. Gyűjtőneve mindazoknak a módszereknek, amelyek alkalmazásával testi gyakorlatokkal , az idegrendszer működésének a lelassításával, pihentető, kiegyensúlyozott közérzetet érhetünk el.

Lazító relaxáció

A relaxáció  csökkenti a szorongást, a stresszhormonok szintjét, továbbá a pulzust és a vérnyomást. A végtagokban fokozódik a hajszálerek vérellátása, emésztési folyamatok aktívabbá válnak, csökken a koleszterinszint, és az immunválaszok is harmonizálódnak.

Ebben a részben jóga és autogén tréning elemeket ötvöztük azzal a céllal, hogy a belső nyugalmi állapotot, a lazítást, a testérzetek tudatosításával, gyors és hatékony felfrissülést tudjunk biztosítani. A gyakorlat munka közben, ebéd után segíthet átbillenni a napi holtponton,  egy ebéd utáni alvással egyenértékűen..

“A mediterrán népek ismert, és általunk irigyelt szokása a szieszta, vagyis az ebéd utáni pihenés, lehetőleg egy kis szunyókálással egybekötve.

Ez egy velünk született szükséglet, ugyanis a 24 órás napi életciklus közepén, úgy 13 óra körül a legalacsonyabb az energiaszintünk, s pihenési igényünk megnő…ezért egy ebéd utáni kis alvás valóságos csodaszer lehet! Nem csak az esti ébrenlét idejét hosszabbítja meg, hanem mindenekelőtt a délutáni ténykedéseinkhez szükséges erőnlétet javítja (koncentrációs és kreatív képességeinket, akár 30 százalékkal is), nyugtatólag hat az idegrendszerre és a közérzetünkre is. ” 

 

Próbáld ki te is a LAZÍTÓ RELAXÁCIÓT!

Hanganyag>>