Alapgyakorlatok 4 Jelenlét gyakorlat

Ez az utolsó rész teszi teljes egészé a meditációs alapgyakorlatokat. Ez az a technika, aminek a gyakorlása, nagy segítség lehet a mindennapi pörgés megállításában és a nehéz döntések meghozatalában is.

Először is, már első alkalommal is próbáld olyan helyen végezni a gyakorlatot ahol erős zajok, hangok vannak a közeledben. Régen azt mondták „a piactér a legalkalmasabb hely a meditáció gyakorlására”.

Jelenlét gyakorlat

Másodszor, kezd el tudatosan használni a problémák konfliktusok megoldásánál. Egy érzelmileg feszült állapotban a tudat beszűkül, azonban az objektív, érzelemmentes szemlélése a dolgoknak, megadja azt a független, bevonódás-mentes látásmódot, amely hozzásegít a legjobb megoldáshoz.

A légzés figyelése helyreállítja a nyugalmi állapotodat. A kontempláció a tudati tartalmak szemlélése, címkézése és elengedése, segít kilépni a helyzetből. A testérzetekre figyelés tudatosítja benned azt a mintát, ami a testedben megjelenik hasonló szituációkban. A külső környezetre figyelés és a környezet, testre, testérzetekre gyakorolt hatásának a semleges és érzelemmentes szemlélése pedig ki tudja oltani azt az automata mechanizmust, ahogyan korábban reagáltad le ezeket a helyzeteket.

Jó gyakorlást és kitartást kívánunk neked!

Hanganyag>>