Alapgyakorlatok 3 Progresszív relaxáció

A mai ember a fejében a gondolataiban elmerülve éli a mindennapjait, kevésbé tudatos a testére és a testében keletkezett ingerekre. A testi érzetek, ingerek folyamatosan keletkeznek és elmúlnak, de ha elkezdünk rá figyelni, rendkívüli segítség biztosítanak tudatosodásunk fejlesztésében.

Progresszív relaxáció

A kora gyermekkori intenzív érzelmi élmények a testünkben, tapasztalatonként különböző fajta, egyénileg eltérő lenyomatot képeznek, (pl. összeugrik a gyomrunk, vagy gombóc jelenik meg a torkunkban). Ezek a lenyomatok/ mintázatok felnőttkorban, hasonló helyzetekre ismét aktiválódnak és megjelennek a testben a gyermekkorban kialakult érzéssel együtt.

A testérzetek megfigyelésével és tudatosításával ezek a rögzült mintázatok a tudatos érzékelésünkbe kerülnek. Az érzetek és érzések objektív, érzelemmentes megfigyelése ki tudja oldani ezeket a blokkokat. A technika segít abban, hogy a gyermekkorban rögzült és felnőttkorra automatikussá vált reakciók feloldódjanak. Rendszeres gyakorlással egy másfajta, a belső ingerekre, érzetekre érzékenyebb, magasabb szintű életminőséget leszünk képesek megélni.

Ebben segít a PROGRESSZÍV Relaxációs gyakorlat!

Hanganyag>>