Egészségnap vagy Egészségprogram?

A tavasz és a jó idő beköszöntöttével, egyre több cég dolgozik azon, hogy különleges vállalati programokkal lepje meg a munkavállalóit. Ez egy folyamatos kihívás, nagyon sok pénzt lehet elkölteni szinte feleslegesen, vagy hatékonytalanul.

Health

A Harvard Business Review által korábban publikált kutatási eredményt, pontosan arra kereste a választ, hogy

mitől hatékony egy vállalati jóllét program?

 

A stratégiailag összeállított vállalati jóllét programok hat erős pillérrel rendelkeznek, amelyek egyidejűleg támogatják a programok sikerét, függetlenül a szervezet méretétől.

  1. Többszintű vezetés – Az egészség kultúrájának megteremtéséhez minden szinten szenvedélyes, kitartó és meggyőző vezetésre van szükség, a felső vezetéstől a középvezetésig.
  2. Irányok, célok kijelölése – Egy jóllétprogramnak a cég identitásának és törekvésének természetes kiterjesztésének kell lennie. És érdemes figyelni arra, hogy a kulturális váltás időbe telik.
  3. Hatáskör, jelentőség, minőség – A jóllét programoknak átfogónak és vonzónak kell lenniük. Ellenkező esetben a munkavállalók nem vesznek részt rajtuk.
  4. Hozzáférhetőség (a munkahelyen, online, mobilról) – Ez esetben arról van szó, hogy a szolgáltatást alacsony költséggel vagy költségmentesen biztosítsa a munkavállalók részére, könnyen elérhető legyen, pl. mobilon vagy számítógépen. A helyszíni jó megválasztása elengedhetetlen, mert a kényelem fontos.
  5. Partnerség – Aktív, folyamatos együttműködés a belső és külső partnerekkel a program megvalósítása érdekében
  6. Kommunikáció – A vállalati jóllét nemcsak küldetés, hanem üzenet is. Sokat számít, hogyan adjuk át. Az érzékenység, a kreativitás és a média sokszínűsége a sarokkövek.

 

Eredmények:

  • Alacsonyabb költségek
  • Nagyobb termelékenység – A jóllét program résztvevői kevesebbet hiányoznak és jobban teljesítenek a munkahelyen, mint a nem résztvevő társaik.
  • Magasabb morál – Az alkalmazottak büszkesége, a bizalom és az elkötelezettség növekedése hozzájárul az erőteljes szervezethez.

A fentiek alapján látható: ahhoz, hogy költséghatékony, mérhető eredményeket és munkavállalói elégedettséget és teljesítést hozó programot valósítson meg a cég, a hagyományos egészségnapoknál többre van szükség.

 Forrás: https://hbr.org/2010/12/whats-the-hard-return-on-employee-wellness-programs


A fentiek alapján látható: ahhoz, hogy költséghatékony, mérhető eredményeket és munkavállalói elégedettséget és teljesítést hozó programot valósítson meg a cég, a hagyományos egészségnapoknál többre van szükség.

Cégünk innovatív online megoldásokkal, átláthatóvá, visszakövethetővé tudja tenni ezeket a programokat. Ha gondolkodik, ötletre, vagy javaslatra van szüksége?

 

TEGYEN A MUNKAVÁLLALÓI JÓLLÉTÉÉRT!
A Stressz-M csapata